ACVILA - Povestea

Povestea Trupei


AcvilA inseamna astazi: IULIA Preotu - voce, SORIN Petrila - tobe, IULIAN Croitoru - chitara, LUCIAN Albu- chitara bass.

AcvilA s-a format pe data de 13 mai 2000, pentru ca atunci are loc prima repetitie si tot atunci o parte din membrii trupei fac cunostinta.
Ceea ce s-a creat atunci a ramas pana azi: piesa TU NU STII si numele trupei. In acea zi s-a propus de catre IULIA numele de AcvilA, care ceva mai tarziu a fost acceptat ca fiind BUN...
Dupa mai multe incercari de a gasi un tobar, in august 2000, la 4 luni de la infiintare, SORIN Petrila intra in trupa, in ideea unui provizorat la acest instrument pana la gasirea unui tobar "de meserie".
De mentionat ca fiecare dintre noi am inceput sa cantam in AcvilA la cu totul alt instrument. Asa ca MANU, pianist ca studii, intra pe chiatra bass, SORIN, desi este chitarist intra la tobe. IULIAN, a cantat doar la chitara bass, insa odata cu AcvilA isi indeplineste visul de a fi chitarist. Despre IULIA putem spune ca nu a mai cantat deloc inainte de AcvilA.
Astfel prima aparitie in public are loc in octombrie 2000 in componenta urmatoare: IULIA Preotu - voce, EMANUEL Filip - chitara bass, IULIAN Croitoru - chitara, SORIN Petrila - tobe.
Reactia publicului a fost una exploziva si plina de caldura. In ceea ce priveste trupa AcvilA publicul a ramas la fel, oricare ar fi fost orasul in care s-a cantat.
Nici organizatorii sau juriile diferitelor festivaluri nu au ramas insensibili la noutatea muzicala ce o aduce AcvilA pe scena rock-ului romanesc.


In decursul unui an si jumatate de activitate scenica, AcvilA obtine PREMII la toate festivalurile-concurs la care a participat.
Astfel, anul acesta, festivalul de rock Top - T - Buzau 2002, AcvilA isi adauga la palmaresul de PREMII si pe acela de Laureati ai Festivalului.
Aceasta inseamna ca anul viitor, in 2003, vom fi una din trupele cap de afis ale acestui festival.
Piesele le compunem intr-o deplina libertate de exprimare, dupa bunul nosru plac si dupa bunul auz al urechilor.

 

Versurile sunt scrise IULIA si desi au o tenta mai feminina, pe baieti nu-i deranjeaza, considerandu-le de o foarte buna calitate.
In 13 aprilie 2002, trupa primeste membri noi: Astfel, LUCIAN il inlocuieste pe MANU la chitara-bass, iar SORIN ia locul alaturi de IULIAN pe scena, ca si chitarist, deoarece pentru 4 luni, la tobe a colaborat Ciprian Barsa, din aprilie pana in august.
Pentru prima oara in scurta noastra istorie, SORIN isi exercita calitatile de chitarist, pe care le-a dobandit in 6 ani de studiu.
Actualmente SORIN si-a reluat locul la tobe dar, preocuparea nostra pentru aparitiile live ne face sa luam hotararea de a deveni din cvartet cvintet, find convinsi de faptul ca 2 chitari aduc un sunet mai plin si complet.
Pentru formula de cvintet avem nevoie de un tobar "de meserie", acel tobar pe care il cautam inca de la infiintarea trupei.

Povestea continua...