Celelalte Cuvinte
Celelalte Cuvinte Fansite - Ştiri

Ştiri

Lansare album STEM

Aveți aici o galerie foto de la lansarea albumului STEM.

După concert

Rock autentic - Cuvintele au triumfat la TNB
Celelalte Cuvinte - 25 de ani de muzica


Articole în presă

Două articole din Jurnalul Național:
Celelalte Cuvinte, un sfert de veac fara compromisuri
Omul Zilei: Calin Pop


Concert aniversar 25 de ani

Formația orădeană Celelalte Cuvinte sărbatorește 25 de ani de existență pe 11 decembrie, cu un concert pe care îl va susține la Sala Mare a Teatrului Național București.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Călin Pop, Marcel Breazu, Tinu Iovan, Tibi Pop și Ovidiu Roșu vor interpreta, pe lânga vechile hituri, și câteva compoziții noi care vor aparea pe un album ce va fi lansat anul viitor.

Concertul de la Bucureoti va încheia seria de spectacole pe care formația le va susține în lunile noiembrie și decembrie la Oradea, Cluj-Napoca, Buzău și Constanța. Cu ocazia concertului de la București vor fi puse în vânzare tricouri și alte materiale promoționale marca "Celelalte Cuvinte" și se va reedita albumul "Armaghedon" într-o ediție de lux limitată.

Concertul, organizat de Asociația Culturală Româno-Irlandeza, va dura aproximativ trei ore. (mediafax)


Lansarea albumuliu "NOS"

Trupa orădeană Celelalte Cuvinte a scos pe piata un nou album, cel de-al optulea, intitulat NOS, dupa abrevierea termenului comercial englezesc "New Old Stock" (noul stoc vechi).
"Elemente vechi, consacrate, îmbraca «haine» instrumentale noi pentru a da nastere unui material muzical mai deschis si lipsit de prejudecati", a explicat Calin Pop, liderul trupei. "NOS" este un album de conceptie, construit în jurul dramei individului strivit sub impactul tehnologiilor de ultima ora. "Pentru oamenii obisnuiti efectele secundare ale supertehnologizarii sînt denaturarea sentimentelor, izolarea, îndepartarea de la arta la kitsch, de la profund catre superficial, de la natural la artificial", spune Calin Pop. Cele noua piese de pe noul album, disponibil pe CD si caseta audio, se constituie în 42 de minute de rock autentic, melodios, total diferit de sound-ul agresiv al albumelor "Armaghedon" (1994) sau "Ispita" (1997).
Numele pieselor sînt reprezentative pentru mesajul albumului: "Turbo", "WWW", "Masini", "Cinema" si "Homepage". Albumul cuprinde si hitul "Iarba prin par", introdus cu titlu de bonus-track. Piesa a fost înregistrata la standardele anului 2004, fara sa i se altereze însa linia melodica. Grupul Celelalte Cuvinte s-a lansat în 1981 în formula: Calin Pop - chitara, vocal; Radu Manafu - chitara; Marcel Breazu - bass; Leontin Iovan - tobe si Ovidiu Rosu - sunet. Dupa 1989, trupa l-a cooptat pe Tiberiu Pop - claviatura, iar în 1995 Radu Manafu a renuntat definitiv la muzica în favoarea familiei.

(1 februarie 2004)

Titlu album: NOS

Scurta descriere: Coerenta albumului NOS este data de ideea ca exista si efecte negative datorate utilizarii excesive si exclusive ale mijloacelor de comunicare electronice. Desi atunci cand ne gandim la tehnologia de calcul, informatizare si comunicatii de mare viteza si distanta (Internet) subintelegem legaturi mai bune intre oameni, totusi aceste forme 'reci' de comunicare produc tot mai multe cazuri patologice de izolare a individului, fobia comunicarii fizice cu persoanele apropiate.

Anul aparitiei : 2004
Anul înregistrarii : 2004
Producator : Intercont Music
Gen muzical : Rock
Piese :
1 . Turbo (4.21)
2 . Zodia (3.22)
3 . www (4.20)
4 . Masini (6.10)
5 . TV (4.06)
6 . Homepage (5.54)
7 . Cinema (4.12)
8 . Acum (5.37)
9 . Iarba prin par (bonus track) (4.03)NOI PIESE, NOI ALBUME

Calin Pop
Din 1997 cand am aparut cu 'Ispita' si 'Vinil', un album pt. fanii care ne tot intrebau unde pot gasi piesele vechi, nu am mai lansat nimic.
La ora actuala pregatim un nou album si cautam o alta casa de discuri la care sa-l editam. Avem 6 piese gata,cu text cu tot,plus multe altele care merg foarte repede, astfel ca s-ar putea sa avem material pt. 2 albume. Nu va fi un dublu CD, pt. ca noi urmarim de obicei un fir, o tema legata, atat ca text cat si ca muzica, iar cele 2 sunt din filme diferite. Primul disc va trata automatizarea masiva a lumii contemporane, efectul computerizarii asupra sensibilitatii, asupra trairilor fiecaruia dintre noi. Prea multe informatii, prea multe reclame.
Am observat ca piesele noi dau bine la public, chiar daca de obicei nu scoatem pe faleza inaintea lansarii unui disc mai mult de 2-3 piese noi. Am cantat cateva la noi, la Oradea, intr-un spectacol in aer liber de ziua copilului, cand am avut cel putin 5000 de spectatori si le-am cantat si in concertele din cluburile bucurestene, unde am avut parte de un public de nota 10. La ultimul concert am facut un pact cu publicul care tot bisau, bisau, iar noi nu mai puteam sa cantam, nu ne mai tineau puterile.